close menu



 

Located at the border between Oakland and Piedmont an interesting street, more like an alley, winds through the rolling hillside and without sidewalks each home directly abuts the street. To give the house more street appeal and buffering, a new double-sided ipe wall was built of horizontal planks with other walls utilizing sandblasted glass for light and to maintain privacy were all designed around a serpentine Oak tree.

The new decks wrap around the entire house and on the far side where the hill drops off sharply, great views of the Bay are revealed. Slate paving, new cable rail stairs, Zen-like black rock fountain, controlled exterior lighting, tree branch support and well-placed house numbers complete the effect. The house sits in a picturesque and enclosed setting in total privacy.

GENERAL CONTRACTOR: On The Beam
PHOTOGRAPHY: J. Michael Tucker


VIEW
BEFORE
PHOTO
VIEW
BEFORE
PHOTO
VIEW
BEFORE
PHOTO
VIEW
BEFORE
PHOTO

ASHMOUNT