close menu



 

The project started off as a 1960’s ranch-style home, single-story, 2,500 square feet with Swiss chalet details and trim. The plan was to open the rooms to the view of the Bay from the rear, create a soaring living room with dining and kitchen area more open to entertaining and bring the whole house up to a modern, contemporary level with the use of many materials including several woods, concrete, stone, standing seam metal roof.

New systems were designed including a thin-film solar laminate photo-voltaic electrical system, on-demand recirculating hot water system and radiant heated floors. Finer details included showers without thresholds with water flowing to flush strip drains, new aluminum windows, interior red cedar walls with built-in walnut cabinets, stained Canadian tight-knot white cedar and stucco exterior walls. A 600 square foot new deck terrace provides a level outdoor space with gorgeous views of the Bay.

GENERAL CONTRACTOR: Creative Spaces
LANDSCAPING: Nishizawa
SOLAR: Sun First!
PHOTOGRAPHY: John Sutton


VIEW
BEFORE
PHOTO
VIEW
BEFORE
PHOTO
VIEW
BEFORE
PHOTO
VIEW
BEFORE
PHOTO
VIEW
BEFORE
PHOTO
VIEW
BEFORE
PHOTO
VIEW
BEFORE
PHOTO

EAST BAY HILLS