close menu



 

An existing 3,000 square foot traditional home that had some new remodels completed previously, the goal was to create a new second floor addition consisting of two bedrooms with shared bath above a remodeled entry, dining and living room area. The concept was to not touch the wings of the home on either side of this area for cost reasons and to add drama and scale to the previously bland front entry and curb appearance.

The new second story gave the opportunity to raise the ceiling height of the spaces below it, so the entry, dining and living rooms went from eight-foot ceilings to ten. A two-story entry atrium was created with cantilevered steel and glass stair climbing up to a glass floored walkway to the bedrooms above. Deck terraces were created in front viewing the street and to the rear facing the backyard. The dark and dated entry has become a light-filled glass box with beautiful views of the landscaping, trees and surrounding neighborhood.

GENERAL CONTRACTOR: Steve Biro
PHOTOGRAPHY: Philip Liang


HERMOSA