close menu



 

Sitting on top of a hill in Tiburon with great views of the S.F. Bay this 3,500 square foot home was re-skinned with new heavy-duty aluminum windows and doors, roof, natural cedar siding and stucco exterior walls. An existing wood deck on columns was re-designed into a more solid cedar clad box enclosure with custom glass and stainless steel railings, and it was expanded in size to the limit allowed by the setback rules to wrap around the entire house linking the living room to the backyard.

The house appears to be two volumes joined together by a linking element, the front entry. The proportions of cedar to stucco and the clean silver aluminum windows make the overall composition light and airy. New basalt paving and cedar-clad pavers gives a nice visual flow to the entry then you enter the living room with new windows that frame the views. Both husband and wife like to cook together and the kitchen was set up to accommodate working on either side of a shared island. The island end is a big cantilever of steel reinforced stone for bar seating, and the views from the island to the Bay are dramatic. The new wrap around deck completes the indoor/outdoor living concept.

GENERAL CONTRACTOR: Jamba Construction
PHOTOGRAPHY: Paul Dyer


VIEW
BEFORE
PHOTO
VIEW
BEFORE
PHOTO
VIEW
BEFORE
PHOTO
VIEW
BEFORE
PHOTO
VIEW
BEFORE
PHOTO
VIEW
BEFORE
PHOTO
VIEW
BEFORE
PHOTO
VIEW
BEFORE
PHOTO

TIBURON